Solo en samenzang (gevorderden)

Als je je eerste zangervaring hebt opgedaan, in de beginnerscursus of elders, kun je in de cursusgroep voor gevorderden Solo en Samenzang gaan zingen. Deze cursusgroep bestaat inmiddels dertien jaar met elk half jaar in- en uitstappende cursisten.

gevorderden

We studeren meerstemmige liederen in uit de ‘lichte muziek’ en in verschillende muziekstijlen, bijvoorbeeld Afrikaans, Balkan, Gospel, Jiddish en dergelijke, kortom wereldmuziek. Daarnaast zoekt elke cursist een  eigen lied om solo voor de groep te zingen. Het is echter niet verplicht. We houden geen uitvoeringen. Thuis oefenen mag maar hoeft niet.

Doel van de cursus is ontspannen en met plezier samen zingen en je eigen kwaliteiten in het zingen te ontdekken en  te ontwikkelen. Soms een eenvoudig lied met veel expressie, soms ingewikkelder en dan duurt het lang voor je je partij ‘hebt’.

Je kunt ook uitzoeken welke zangpartij bij je past: alt of sopraan voor vrouwen, bas of tenor voor mannen. Bijvoorbeeld door alle partijen uit te proberen.

Er is de mogelijkheid om een losse zangles te nemen voor zangproblemen die je tegenkomt of het instuderen van je solo. We gaan solo zingen, en ook in duo’s, trio’s, kwartetten, of met meerstemmige ondersteuning van koortjes.

gevorderden

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *